loader image

පොල් පර්යේෂණ ආයතනය

පොල් සැකසුම් පර්යේෂණ අංශය

විවිධාංගීකරණය සහ අගය එකතු කිරීම තුළින් පොල් කර්මාන්තයෙන් ලැබෙන ආදායම ඉහළ නැංවීම සඳහා පර්යේෂණ සහ තාක්ෂණ නවෝත්පාදන මධ්‍යස්ථානය බවට පත්වීම.

මෙහෙවර​

නිෂ්පාදන ක්රියාවලියන්හිදී සිදුවන නාස්තිය අවම කරමින් පොල් ආශ්රිත අගය එකතු කළ නිෂ්පාදන කිරීම සඳහා අවශ්යය තාක්ෂණය හා දැනුම උත්පාදනය කිරීම.

පර්යේෂණ අංශය

ශෂ්‍ය විද්‍යා අංශය

වගා සංරක්ෂණ අංශය

ආර්ථික විද්‍යාව සහ කෘෂි ව්‍යාපාර

ප‍්‍රවේණි හා ශාක අභිජනන අංශය

ශාක කායික විද්‍යා අංශය​

පොල් සැකසුම් පර්යේෂණ අංශය

පාංශු සහ ශාක පෝෂණ අංශය

පටක රෝපණ අංශය

තාක්ෂණ හුවමාරු අංශය

වත්මන් පර්යේෂණ

N
පැසවීම මගින් අති නැවුම් පොල් තෙල් නිෂ්පාදනය
N
පොල් මදය භාවිතයෙන් අගය එකතු කළ පොල් බටර් නිෂ්පාදනය
N
වරක් මිරිකන ලද පොල් මද නැවත මිරිකා ලබා ගන්නා පොල් කිරි මඟින් ප්රෝටීන වෙන් කර ගැනීම හා චීස් තැවරුම් නිෂ්පාදනය.
N
පොල් මදයෙන් වෙන් කර ගන්නා ප්රෝටීන් භාවිත කොට ආහාරයට ගත හැකි ආහාර ඇසුරුමක් නිෂ්පාදනය කිරීම.
N
පොල් කුරුටු ආශ්රිත තෙල් නිෂ්පාදන ක්රියාවලිය වැඩිදියුණු කිරීම.
N
මේදය ඉවත් කළ පොල් පිටි සහ පොල් කුරුටු පිටි වලින් අඩු ග්ලයිසමික් දර්ශක සහිත ආහාර නිෂ්පාදනය කිරීම.
N
මිනිසුන් තුළ දෙවන වර්ගයේ දියවැඩියාව පාලනය කිරීම සඳහා නැවුම් පොල්තෙල් වල බලපෑම අධ්‍යයනය කිරීම.
N
මෘදු සංජානන දුර්වලතා ඇති සහ ඇල්සයිමර් රෝගයේ මෘදු සිට දරුණු අවස්ථා වලින් පෙලෙන පුද්ගලයින් සුව කිරීම සඳහා අති නැවුම් පොල්තෙල් / පොල් නිෂ්පාදන වල කාර්යක්ෂමතාව අධ්‍යයනය කිරීම.
N
දේශීය පොල් ප්රභේදවලින් ලබාගත් අර්ධ වශයෙන් මේදය ඉවත් කල පොල් කුරුටුවල දියවැඩියා පාලනයට සහ ප්රතිඔක්සිකාරක නිෂ්පාදනයට ඇති විභවය නිර්ණය කිරීම.
N
ගෘහස්ථ නාස්තිය අවම කිරීම සඳහා නැවුම් අඹරන ලද පොල් ගෙඩියේ බලපෑම තීරණය කිරීම සහ ක්‍රීම් කළ පොල් වල සෞඛ්‍ය ප්‍රතිලාභ පිළිබඳ අධ්‍යයනය
N
ඉවතලන කොහු කෙඳි භාවිතයෙන් කුෂන්/මෙට්ට නිෂ්පාදනය සඳහා තාක්ෂණය දියුණු කිරීම.
N
පොල් ලෙලි නිෂ්පාදන භාවිතයෙන් අත්වැසුම් සහ රබර් සපත්තුවල ගුණාත්මකභාවය වැඩි දියුණු කිරීම
N
කොහුබත් වියළීම සඳහා වියළන යන්ත්රයක් සැකසීම.

ප්‍රධාන ජයග්‍රහණ

N
පොල් කර්මාන්තයේ නියලෙන ව්යවසායකයින් සඳහා ප්‍රශස්ථ ව්යාපාරික පහසුකම් සැලසීම.

විශේෂ සංධිස්ථාන.

N
නැවුම් පොල්තෙල් වියළි සැකසුම් ක්‍රියාවලිය වාණිජකරණය කිරීම
N
මේදය ඉවත් කරන ලද පොල්පිටි නිෂ්පාදන තාක්ෂණය වැඩි දියුණු කිරීම
N
මීරා එකතු කිරීමේ උපකරණයක් නිපදවීම
N
කොහුබත් වියළීම සඳහා ජ්වලන වියළන (Fලශ් ඩ්‍රයින්ග්) යාන්ත්රණය මත පදනම්ව වියළුම් පද්ධතියක් නිපදවීම
N
ගෘහස්ථ මට්ටමින් පොල් නාස්තිය අවම කිරීමට සහ සම්පූර්ණ පොල් මදයම පරිභෝජනය සඳහා යොදා ගැනීමට වියළි පොල් තලපය නිෂ්පාදනය කිරීම
N
උසස් තත්ත්වයේ කොප්පරා නිෂ්පාදනය කිරීම සඳහා කොප්පරා වියලීමේ ක්‍රියාවලිය වැඩිදියුණු කිරීම
N
පොල් වතුර වලින් විනාකිරි නිෂ්පාදනය සඳහා තාක්ෂණය දියුණු කිරීම

කාර්ය මණ්ඩලය

පර්යේෂණ

ආචාර්ය එල්.එල්.ඩබ්ලිව්.සී යාලේගම මිය

අංශ ප්‍රධානී/ජ්‍යෙෂ්ඨ ආහාර විද්‍යාඥ

එච්.පී.ඩී.ටී. හේවාපතිරණ මිය

පර්‍යේෂණ නිලධාරි

ජේ.ඒ.කේ.එම්. ප්‍රනාන්දු මිය

රසායනික ඉංජිනේරු

රණහංසි බණ්ඩාර මෙනෙවිය

පර්‍යේෂණ නිලධාරි

ශිල්පීය (පර්යේෂණ)

එස්.එස්. රාජපක්ෂ මහතා

පර්යේෂණාත්මක නිලධාරි

ටී.එම්.එස්.ජී. වීරසිංහ මහත්මිය

පර්යේෂණාත්මක නිලධාරි

එම්. අයි. සේනාරත්න මෙනවිය

පර්යේෂණාත්මක නිලධාරි

ඒ.එම්.එල්. සිල්වා මෙනවිය

පර්යේෂණාත්මක නිලධාරි

ජේ.ඒ.ඩී. මධුශංක මහතා

පර්යේෂණාත්මක නිලධාරි

සී.ඒ.ටී.ඩී. චන්ද්‍රපේලි මහත්මිය

පර්යේෂණාත්මක නිලධාරි

ඩී.ඩබ්ලිව්.එල්. ලිල්රුක්ෂ මහතා

පර්යේෂණාත්මක නිලධාරි

පර්යේෂණ නොවන

එස්.එච්.කේ.ජී. කුසුම්සිරි මෙනවිය

රසායනාගාර /ක්ෂේත්‍ර සහකාර

ඩී.සී.එස්. සඳමාලි මෙනවිය

රසායනාගාර /ක්ෂේත්‍ර සහකාර

එන්.ඒ.සී. උදයසිරි මහතා

රසායනාගාර /ක්ෂේත්‍ර සහකාර

එච්.ඩී.ජේ.කේ. ජයසේකර මහතා

රසායනාගාර /ක්ෂේත්‍ර සහකාර

ඒ.ඒ.සී. දම්මික මහතා

ජ්‍යෙෂ්ඨ රසායනාගාර /ක්ෂේත්‍ර සේවක

දැන්ම අමතන්න

Skip to content